Kanalhuset, Södermalm

Lugnt och behagligt. Nytt och gammalt. Nära till affärer, restauranger och teatrar. Vackra promenadstråk. Inte långt från stigarna som leder till Nackareservatet. Kanalhuset ligger strax nedanför Danvikstullsbron, precis intill vattnet. Här varvas trevlig bebyggelse från tidigt 30-tal med nya moderna bostäder.

Seniorboendet Kanalhusets tre punkthus binds samman av en lägre trevåningsbyggnad och rymmer totalt 110 lägenheter med 1-4 rum och kök.

Majoriteten av hyreslägenheterna har strategiskt placerade fönster och generöst tilltagna balkonger eller terrasser, så att du som hyresgäst kan njuta av det vackra sjöläget vid kanalen och den grandiosa utsikten över Hammarby sjö och Saltsjön.

Punkthusens arkitektur är utformad i tre tydliga delar: en kärna i mättad färg, som i skala och form söker släktskap med punkthuset på Danviksklippan på andra sidan vattnet. Skivor i ljus puts omger kärnan, vilka ansluter till grannhusen på kajen. Mellan kärna och skivor finns ett skikt av balkonger med räcken av glas.

Lägenheterna håller god standard. I kök, sovrum och vardagsrum täcks golven av ekparkett. Väggarna är ljusa, med väl utvalda tapeter. Nästan alla lägenheter har balkong eller terrass, många ut mot vattnet. De rymliga och fräscha badrummen har klinkergolv med värmeslingor.

Storlek

1 – 4 r.o.k

Faciliteter

Reception och lobby – här får du hjälp med ärenden och svar på många frågor. I receptionen får du även information om kommande aktiviteter

Gästrum – att låna när släkt och vänner hälsar på

Friskvård – gruppaktiviteter eller individuell rådgivning om träning och hälsa

Bastu – koppla av med ett skönt bastubad

IT-rum – bredbandsuppkopplade datorer

Gemensamhetslokal – för aktiviteter och sammankomster

Kontakt

Christina Siversson
08-21 77 57
kanalhuset@wallfast.com

Adress:
Alsnögatan 42-48
116 41 Stockholm

Varför Kanalhuset kallas just Kanalhuset är lätt att förstå. Från balkongen är det bara några meter till Hammarbykanalen.

Den ljusa, fina matsalen, med tillhörande uteterrass, kan boende låna för bjudningar och fester.

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2022 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade

Till toppen