Välkommen till Papayan!

I hörnet Barnängsgatan/Nackagatan på Södermalm i Stockholm ligger Wallfasts nybyggda fastighet Papayan. Här finns 117 lägenheter, från 1or på 35 kvm till 4or på 91 kvm. Hela kvarteret byggs till ett nytt bostadsområde i en lugn och attraktiv del av Södermalm, i närheten av Danvikstull och Hammarbykanalen.

Vi välkomnar våra nya hyresgäster till Papayan

Från 1 december 2022 flyttar våra nya hyresgäster in i Papayan. All information som gäller för just din lägenhet finns här på webbplatsen. Klicka på din adress här:

Barnängsgatan 17
Lottens Gata 5
Lottens Gata 7
Nackagatan 3


Det första du ser när du går in i lägenheterna i Papayan är de stora fönsterpartierna. Både de större lägenheterna och mindre ettorna har fönster som når nästan ner till golvet vilket ger ett stort ljusinsläpp. Smart planering med möjlighet till tvättmaskin i badrummen, mycket förvaring och generöst med garderober gör lägenheterna välanpassade till vardagslivet.

Att lägenheterna upplevs som så ljusa beror inte bara på de stora fönsterpartierna, utan också på materialvalen. Det är genomgående ljusa trägolv och vita väggar i alla rum och köken är mjukt grå med bänkskivor i en kontrasterande mörkgrå som bryter av. Även badrummen går i vitt med grå detaljer vilket gör att inredningen håller ihop genom hela lägenheten.

Vårt mest digitala hus

I fastigheten finns elbilsladdare för alla parkeringsplatser och förvaringsutrymmen för mer än 250 cyklar, som kommer att innehålla en liten verkstad för reparationer och rengöring. Andra innovativa tekniska lösningar är digitala passersystem för entréer och gemensamma utrymmen samt brevlådor, digital bokning av tvättider, öppen fiber. Alla lägenheter kan utrustas med smarta digitala dörrlås, om hyresgästen så önskar. Tekniken kommer inte bara att underlätta förvaltningen av byggnaden, utan den kommer också att förbättra hyresgästernas vardag.

Smart och hållbar bostadsyta

Bygget av Papayan har flera klimatsmarta bygglösningar, bland annat kring materialanvändning och energiförbrukning. Trots att fjärrvärme finns i närheten har vi i stället borrat efter en bergvärme, vilket kommer att spara omkring 50 procent i energiförbrukning. I kombination med cirka 125 solpaneler på taken lagras överskottsenergi i ett batteri för senare användning, för att undvika svängningar i temperatur och energiförbrukning.

Hållbarhet finns även med i utformningen av innergården, som ska bidra till att optimera hyresgästernas utnyttjande av dagsljus. Byggnaden är designad med portaler som vetter ut mot gatorna, eftersom Stockholm Stad föredrar allmänna och öppna stadsdelar. Det gynnar också insektslivet, och växter och blommor kommer också att väljas med det i åtanke. På takterrassen kommer Wallfast också att bygga ett växthus som ska användas som vinterträdgård.

Läs mer om Papayan:

Papayan - ett smart och framtidsorienterat kvarter

Papayan tar form – så blir lägenheterna i Södermalms nya kvarter

Nu släpps våra nybyggda lägenheter på Södermalm

Wallfasts hus först ut i Stockholms nyaste kvarter

Här är konstnärerna som ger liv åt de nybyggda husen

Uthyrning av hyreslägenheterna

Alla lägenheter i Papayan är nu uthyrda.

Se bildspel över den färdiga fastigheten

Foto: Johan Fowelin

 

Se bildspel från referenslägenheten på Papayan:

Karta

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade