Papayan tar form – så blir lägenheterna i Södermalms nya kvarter

På östra Södermalm, vid foten av Vitabergsparken och Sofiakyrkan växer ett nytt kvarter fram. Här bygger Wallfast fastigheten Papayan som kommer att rymma 117 lägenheter. Nu närmar sig inflyttning och lägenheterna färdigställs en efter en.

Placeholder-bild

Det första du ser när du går in i lägenheterna i Papayan är de stora fönsterpartierna. Både de större lägenheterna och mindre ettorna har fönster som når nästan ner till golvet vilket ger ett stort ljusinsläpp. Smart planering med möjlighet till tvättmaskin i badrummen, mycket förvaring och generöst med garderober gör lägenheterna välanpassade till vardagslivet.

– Alla lägenheter har en öppen planlösning som tillåter ljuset att flöda långt in i lägenheterna. I de lite större lägenheterna har vi valt att ha en halvhög vägg från köket ut i vardagsrummet för att ljuset ska nå längre. Känslan av att köket är ett eget rum finns kvar, men det blir samtidigt ett väldigt trevligt och socialt kök som uppmuntrar till att umgås, säger Joakim Bejtoft som är chef för byggprojekt på Wallfast.

Att lägenheterna upplevs som så ljusa beror inte bara på de stora fönsterpartierna, utan också på materialvalen. Det är genomgående ljusa trägolv och vita väggar i alla rum och köken är mjukt grå med bänkskivor i en kontrasterande mörkgrå som bryter av. Även badrummen går i vitt med grå detaljer vilket gör att inredningen håller ihop genom hela lägenheten.

– När man bygger stadskvarter med höga hus nära inpå varandra är det viktigt att maximera ljusinsläppet, och det har vi gjort här genom att låta dagsljuset studsa på de ljusa materialen och lysa upp lägenheten inifrån, säger Joakim Bejtoft.

De första hyresgästerna flyttar in i Papayan den 1 december och inflyttningen fortsätter sedan fram till februari. Du kan anmäla ditt intresse för lägenheterna på Bostadsförmedlingen där de läggs upp i september.

Om Papayan

Papayan består av 117 lägenheter, garage, cykelförråd och en takterrass med växthus. Lägenheterna kommer att vara redo för inflyttning vid årsskiftet 2022–2023. Wallfast är en av nio byggherrar och hela kvarteret Persikan omfattar över 1 200 lägenheter. Här kan du läsa mer om Papayan.

Läs mer: Papayan – ett smart och framtidsorienterat kvarter

Källa: Joakim Bejtoft
Foto: Camilla Lundqvist

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade