Wallfast inleder samarbete med KTH

Wallfasts utvecklingsprojekt i Värtahamnen är i höst föremålet för analys av studenter på Fastighets- och byggmasterprogrammet på KTH, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Placeholder-bild

Just denna kurs är obligatorisk och internationell, vilket gjort att många studenter rest hit särskilt för att delta. Wallfasts Carl Talling och Jens Jenslin höll ett tvåtimmars föredrag för ca 100 studenter om Wallfast i allmänhet och Värtanprojektet i synnerhet. De olika förutsättningarna för att bygga nära hamn med bullerproblematik och sjönära boende diskuterades. Stockholms Stads hårda krav på hållbarhet och minimal biltrafik är också något att ta med i beräkningarna.

Dag två gjordes platsbesök i Värtahamnen där de faktiska byggnaderna ska stå. Studenterna blev visade runt för att se hur husen kommer förhålla sig till omgivande byggnation och de förutsättningar som finns på platsen. Efter kursen kommer Wallfast få del av elevernas rapporter och de bästa kommer presenteras på KTH i januari. Förhoppningsvis kan studenterna bidra med kreativa tankar som Wallfasts Projektutveckling kan ha nytta av när projektet kan komma att ta fart.

Anna Broback och Daria Kuznetsova är ansvariga för kursen och underströk vikten av utbyte mellan studenter och företagen: - VI har tidigare arbetat med aktörer som ligger bakom Dalénum som var tidigare AGA:s fabriks- och kontorslokaler på Lidingö. Vi är mycket tacksamma för att Wallfast tar sig tid att presentera sitt projekt och delta, vilket garanterat får ringar på vattnet i någon form.

 

Studenterna var mycket ivriga och hade många frågor. Wallfast kommer agera bollplank under deras analysarbete.

FAKTA OM KURSEN

Kursen ges på engelska och heter Real Estate Market Analysis and Development. Den ges varje hösttermin och är en kurs på mastersprogrammet – en så kallad ”flagship” kurs. En internationell kurs med studenter från i princip hela världen. Det är en viktig kurs inom området marknadsanalys och fastighetsutveckling med fokus på bostadsfastigheter och kontorslokaler. Kursen är förberedande för arbete inom byggföretag, kommuner, konsultföretag och investerare. Hösten 2023 går 110 studenter kursen. KTH samarbetar med tongivande företag i branschen som bygger, utvecklar och förvaltar områden och bestånd.

MSc Real Estate and Construction Management | KTH | Sweden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Källa: KTH
Foto: Wallfast

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade