Första korslimmade träväggen på plats på Modellen

I fredags 20 oktober lyftes den första korslimmade träväggen (KL-träet) in på Modellen. Ett symboliskt steg i Wallfasts ambition att bygga mer hållbart.

Placeholder-bild

Wallfast bygger just nu sitt första flerfamiljshus med massiv trästomme - ett femvåningshus på en innergård i Vasastan i Stockholm. Det första KL-träet är nu alltså på plats och det kommer att gå undan med att bygga trästommen. Till årsskiftet ska de fem våningarna vara på plats och i början av nästa år läggs taket. Hela byggnaden ska stå klar i juni nästa år.

Wallfast strävar alltid efter att göra sina fastigheter mer hållbara och att bygga stora flerfamiljshus i KL-trä har tidsmässiga fördelar och även många miljömässiga vinningar. Från stunden du tar ner ett träd till du har ett färdigt hus går det åt mindre energi jämfört med material som stål och betong. Materialet väger mindre och därför blir till exempel transporter mer effektiva.
Trä är också ett förnyelsebart material som binder kol naturligt och hindrar det från att komma ut, som koldioxid, i atmosfären.

— Inom Soya Group strävar vi alltid efter att minska vår miljöbelastning och göra våra verksamheter mer hållbara. Att Wallfast nu konstruerar stora hus i biologiska material, som trä, är ett viktigt steg för ett mer hållbart byggande, säger Per Tunell, hållbarhetsansvarig på Soya Group.

Hela byggnaden ska stå klar i juni nästa år.

Foto: Wallfast

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade