Wallfast fortsätter utveckla i Burlöv

Tillsammans med Trianon äger Wallfast bolaget Burlöv Center Fastighets AB, som nu förvärvat ett kvarter om ca 50 hyresrätter och lika många bostadsrätter invid stationsområdet i Burlöv i Skåne. Projektet har redan byggstartats av Trianon och hälften av bostadsrätterna är redan sålda.

Placeholder-bild

Kv Hanna angränsar till det stora stadsutvecklingsprojektet runt Burlöv Center och stationsområdet, som Wallfast redan äger tillsammans med Trianon.

Läs hela pressmeddelandet från Trianon:

PRESSMEDDELANDE 2022-10-03, kl 14:00

Trianon säljer projekt i Burlöv

Trianon har tecknat avtal om försäljning av projektet Kv Hanna med 111 lägenheter och lokaler i Burlöv. Köpare är Burlöv Center Fastighets AB som Trianon äger tillsammans med Wallfast. Affären innebär att samtliga fastigheter och projekt i Burlövs kommun samägs med Wallfast.

Projektet Kv Hanna kommer att bestå av 16 600 BTA m² bostäder fördelat på både bostäder och kommersiella lokaler.

Tillträde skedde i samband med avtalstecknande. Affären beräknas få en positiv inverkan på Trianons resultat som kommer att redovisas i det tredje kvartalet 2022. Därutöver kommer affären att ha en positiv påverkan på Trianons mål om en investeringsvinst från projektportföljen på 100 Mkr per år.

Projektet har byggstartats och upphandlats till fast pris, och beräknas vara klart 2025.

Kv Hanna angränsar till det stora stadsutvecklingsprojektet som Trianon redan äger tillsammans med Wallfast. Projektet har ett strategiskt mycket fördelaktigt läge i anslutning till kommande Burlövs Centralstation med tåg till Malmö och Lund på 5 respektive 7 minuter. När fyrspåret är klart 2024 planeras för tågavgångar var tionde minut. Området har en spännande tid framför sig och Burlöv är den kommun i Sverige som hade högst befolkningstillväxt 2020.

”Genom affären förstärker vi det goda samarbetet med Wallfast i Burlöv. Nu fortsätter vi den värdeskapande stadsutvecklingen i Burlövs kommun tillsammans”, säger Olof Andersson, VD på Trianon.

Länk till pressmeddelande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Källa: Trianon

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade