Besök på Papayan i solskenet

Återigen fick vi möjlighet att visa upp vår nybyggda fastighet Papayan. Denna gång var det Stadsbyggnadskontoret och Exploateringskontoret Västerort som fick en visning av fastigheten och chans att njuta av sol på takterrassen.

Placeholder-bild

Ett 30-tal tjänstemän fick en rundvandring runtom fastigheten, på innergården, uppe på takterrassen och i garaget.

Jens Jenslin och Carl Talling från Wallfast berättade allt om projektet att förvandla det gamla bussgaraget till bostäder, som startade med diskussioner för 20 år sedan. De berättade om inspirationen från townhouses i Amsterdam med de varierande fasadmaterialen, om satsningarna på solceller, elbilsladding och delningsbox för hyresgästerna så de slipper köpa egna verktyg.

Gästerna fick chans att ställa alla frågor de hade – och frågorna var många:

- Det är väldigt kul med en så intresserad grupp människor som har så god inblick i processen att bygga fastigheter men som inte så ofta får chansen att se det färdiga huset på plats, säger Jens Jenslin. Ett värdefullt möte för erfarenhetsutbyte och kunskapsdelning.


På innergården börjar växterna ta fart.

Den gemensamma takterrassen och växthuset kan hyresgästerna boka för egna event.

Wallfasts fastighet Papayan med 117 hyresrätter på Södermalm i Stockholm. I februari 2023 hade alla hyresgäster flyttat in.

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade