Inget problem är för litet eller stort

Intervju med vår fastighetsskötare

Placeholder-bild

Om kranen i badrummet går sönder eller om din strömbrytare inte fungerar är det Magnus Rönnelöw eller någon av hans kollegor som hjälper dig.

– Vi fixar i princip allt förutom större renoveringar och liknande. Även utanför lägenheterna, om ett trappräcke lossnar är vi där och sätter tillbaka det, säger han.

Magnus Rönnelöw är en av fastighetsskötarna som tar hand om Wallfasts bostäder. En vanlig dag börjar med att han går igenom de felanmälningar som kommit in och kontaktar hyresgästerna för att boka en tid när han kan komma förbi och fixa det.

– Vi har en ambition att höra av oss inom 48 timmar. Vi får in ett par hundra felanmälningar i veckan så det är mycket som ska hinnas med, säger han.

– Ju tydligare du är i beskrivningen av problemet desto snabbare brukar det gå. Om du bara skriver ”fel i köket” tar det längre tid för oss att lösa.

I år har det dock sett lite annorlunda ut. Coronarestriktionerna under hösten har till exempel inneburit att fastighetsskötarna inte alltid får gå in i din lägenhet om det inte är akut.

– Alla boende har varit väldigt förstående kring situationen och anmäler inte småsaker i onödan. Det är väldigt uppskattat av oss, säger Magnus Rönnelöw.

Att träffa hyresgästerna är annars något Magnus Rönnelöw gillar allra mest med jobbet som fastighetsskötare.

– Jag har sprungit i de här husen så länge nu att jag känner mig som en del av inredningen, så jag har fått jättebra kontakt med hyresgästerna. Speciellt de som bott här länge. Jobbet blir alltid lättare när man kan ha en personlig relation, säger han.

Det är ungefär åtta år sedan Magnus Rönnelöw bytte bana och blev fastighetsskötare. Innan jobbade han som skydds- och ordningsvakt men utbildade sig inom bland annat el, vvs och driftteknik och hamnade till slut på HSB. Han ville jobba med händerna, och utöver felanmälningar och sådant som uppstår inne i lägenheterna håller han även koll på att husen är i bra skick.

– Vi ser till fasaderna, och att värmen fungerar som den ska på vintern till exempel. Vi är mer eller mindre inblandade i alla projekt.

/Fakta

Fastighetsskötseln i Wallfast bostäder sköts av HSB, CFAB, Einar Matsson Byggnads AB och Fastighetsägarna. Du hittar kontaktuppgifter till din fastighetsskötare i porten, på webben och i appen. När du felanmäler digitalt får du hjälp så att ditt ärende hamnar på rätt plats, och du får tips på hur du själv kan felsöka problemet.

Här kommer du direkt till felanmälan här på webben

Källa: Mitt kvarter nr 2, 2020
Foto: Camilla Lindqvist

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2022 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade

Till toppen