Säg hej till din nyttigaste matvana

40 procent av det som hamnar i avfallspåsen är matavfall. Om matresterna och potatisskalen istället sorteras ut kan de behandlas biologiskt och omvandlas till biogas och biogödsel.

Placeholder-bild

Genom att matavfallssortera hjälper du till att göra Stockholm till en klimatsmart och fossilbränslefri stad. 1 januari 2023 så blir det dessutom obligatoriskt för oss stockholmare att sortera ut matavfallet både hemma och på jobbet.

Några räkneexempel:
• På fem kilo matavfall kan en personbil köra nästan en mil.
• En familjs potatisskal från sex middagar räcker för biogödsel till potatisodling av en påse chips för en kvälls fredagsmys.
• Matavfallet från 3 000 personer räcker för att köra en stadsbuss i ett helt år.
• Om alla 2,3 miljoner som bor i Stockholms län sorterade ut sina bananskal under ett års tid skulle det resultera i tillräckligt med biobränsle för en buss att åka fyra varv runt jorden.

Det bästa du kan göra är att äta upp maten!

Kan du minska mängden mat som slängs gör du extra stor miljönytta. Cirka 35 procent av alla matrester kastas helt i onödan! Så tänk efter redan innan du handlar mat vad du verkligen behöver så att inte mat slängs bara för att vi inte hinner äta upp den i tid.

Wallfast utökar möjligheten att återvinna matavfall i sina fastigheter. Om du redan har fått det i ditt hus, hittar du många bra tips här på webben.

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade