Ekerö Strand

På bästa strandnära läge, planerar vi ett helt nytt bostadskvarter i Ekerö centrum.

Antal: ca 190 bostadsrätter och ca 90 hyresrätter
Byggtid: ca 5 år
Byggherre: AB Cisterna (dotterbolag till Wallfast)
Skede: Planering

Välkommen till Ekerö Strand, som blir en vacker och attraktiv entré till hela Ekerö. Det tidigare gamla industriområdet i Tappsund ger nu plats för ett trevligt bostadsområde och ny strandpromenad. De planerade bostadskvarteren blir en fortsättning på den befintliga bebyggelsen med varierande höjd på 4–6 våningar. Husen närmast strandpromenaden placeras så att gårdarna öppnar upp sig mot vattnet, på så sätt får så många hem som möjligt utsikter i olika väderstreck och mot Tappström.

Genom den nya bebyggelsen utformas en huvudgata med en fil i vardera riktning samt trottoarer med betongplattor, kantsten i granit och trevliga trädplanteringar. Det skapar en gemytlig och hemtrevlig småstadskaraktär i hela området.

Ekerö Centrum växte upp under flera etapper från 1983 till 1991. Området ritades av den berömda arkitekten Ralph Erskine och blev omtalat världen över. Hans vision var att skapa en Mälarstad invid Tappström, och att bebyggelsen skulle hållas samman av en karaktäristisk formgivning och material, men samtidigt skapa en dynamisk variation i färg och höjd.

Nu fortsätter utformningen av området runt Ekerö centrum för att levandegöra hela Tappströmsområdet. Här skapas nu allmänna gröna ytor, boende förskolor m.m. Framför allt får människor en chans att vistas vid strandkanten och njuta av det fantastiska läget på den nya strandpromenaden. Det nya Ekerö Strand blir en grön, glittrande, levande och välkomnade entré till Ekerö.

Välj bland en stor variation av lägenheter, allt från den lilla välplanerade ettan till femrummaren med härlig utsikt. Lägenheterna planeras för social samvaro med öppna eller halvöppna planlösningar mellan kök och vardagsrum. Det finns bra förvaring och stora balkonger, terrasser eller uteplatser. Den vackraste tavlan i några hem kommer utan tvekan att bli fönstret och utsikten över vattnet!

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade