Stans bästa glass

I jakten på stans smarrigaste smaker och mest glassiga glassbarer har Mitt kvarter smakat sig genom stadens bästa gelaterior, från söder till norr.

Den bästa glassen serveras i Fatbursparken på Södermalm. Den heter Rättviksglass. Det hävdar i alla fall Mikael Eskils, Wallfasts vd tillika glassälskare och rättvikare.

SÖDERMALM

Gelateria Amore
Långholmsgatan 5
Autentisk gelato tillverkad med kärlek och marknadens bästa råvaror. Så kan man beskriva Amores glass som, utan att kompromissa med smakerna, till på köpet innehåller mindre socker än i Italien.

King Scoopa
Hornsgatan 156
En glassburgare någon? Självklart, vem kan motstå en kula glass som serveras i en munk med kola- och chokladsås? För dig som föredrar en traditionell strutglass är King Scoopas våfflor redan legendariska med sin knäckigt smöriga smak.

KUNGSHOLMEN

Kungsholmens Glassfabrik
Pipersgatan 14
En av stans äldsta och bästa "glassfabriker". Sitt och njut av dina favoritsmaker i deras mysiga kafédel eller ta med glassen upp till en parkbänk i Kronobergsparken eller ner till Norrmälarstrand.

Morelli Espressobar Gelateria
Hantverkargatan 78
Vad passar bättre till fantastisk glass om inte fantastiskt kaffe? På Morelli espressobar hittar du både och i en härlig miljö.

VASASTAN

Snö
Odengatan 92
När Svenska glassmästerskapen gick av stapeln i fjol kammade Snö hem guldet i tre av fyra kategorier ...för andra gången. Vinnarmotiveringen säger allt: "Genomgående hög kvalitet, tydliga smaker och spännande smakkombinationer, samt förföriska konsistenser".

ÖSTERMALM

StikkiNikki
Nybrogatan 43
StikkiNikki lagar sin glass i Norra Djurgårdsstaden och levererar den dagsfärsk varje morgon till sina åtta stockholmsadresser. Förutom stans bästa veganglass erbjuder de påhittiga (och ibland galna) smaker som de utvecklar själva.

Bubblare:
Fryst
På Kungsholms strand 163 har ett av Stockholms bästa glasställen legat under flera år. Nu har Fryst flyttat och har ännu inte avslöjat vart. Håll ögonen öppna!