Sommartips - tre pärlor i stan

Humlegården
En grön park mitt i stan som är större än du tror. Att ligga på rygg i gräset i Humlegården och låta tankarna vandra är en härlig kontrast till den urbana pulsen kring Stureplan. Det du vill äta och dricka handlar du i de närliggande kvarteren. Här finns en uppsjö av kaféer och matställen att välja mellan.

 

 

Långholmen
En kort promenad från Hornstulls t-bana och på cykelavstånd från de flesta delar av stan ligger Långholmen. Här finns badplatser, en friluftsscen, kajakuthyrning och stora möjligheter till att hitta en egen liten plätt att breda ut sin filt på. Vid sandstranden nedanför det gamla fängelset ligger också det härligt lummiga trädgårdskafét Stora Henriksvik, som dessutom rymmer ett litet Bellmansmuseum.

 

 

Hagaparken
Hagaparken är ett populärt utflyktsmål soliga dagar. Här finns historiska landmärken som Kinesiska paviljongen, Turkiska kiosken och Kungliga begravningsplatsen. Eller varför inte besöka Fjärilshuset – en tropisk regnskog där du kan strosa fritt bland vackra fjärilar i tropiska växthus. Om det inte skulle räcka ligger dessutom nordens största hajakvarium, Haga Ocean, här.