Nya leveransboxar – hämta smidigt ut paketen

Kanske har du redan sett de stora grå boxarna som börjat dyka upp runtom i stan? Det är företaget iBoxen som ligger bakom dem och de vill göra det lättare att både leverera och ta emot paket. Nu påbörjar Wallfast ett samarbete med iBoxen.

– Vi ser att e-handel bara växer och vill underlätta för våra hyresgäster att handla smart och hållbart. Tanken är att det ska bli som ett utlämningsställe precis runt knuten, säger Carl Talling, marknadschef på Wallfast.

 

Till skillnad från andra liknande tjänster är iBoxen tillgänglig dygnet runt eftersom de står utomhus. Det innebär att transportörerna kan anpassa sina leveranser till när det är mindre trafik eller köer och på så sätt dra ner på både utsläpp och trängsel.

– Att boxarna alltid är tillgängliga gör också att du kan hämta ut ditt paket när som helst. Du behöver alltså inte förhålla dig till några öppettider eller sitta hemma och vänta på en leverans, säger Charlotta Björk, fastighetschef på iBoxen.

– Vi är dessutom helt oberoende vilket innebär att alla transportörer kan leverera till våra boxar. Det betyder att du på sikt kan samla många av dina paketleveranser till ett och samma utlämningsställe.

 

Det är framför allt Wallfasts hyresgäster som kommer att hämta sina paket i de nyuppsatta boxarna, eftersom de bor närmast, men alla som vill kan använda dem.

– Våra hyresgäster ska inte behöva störas av spring vid boxarna, så vi placerar dem på ett sätt som undviker det. De kommer oftast att stå vid en fasad eller helt fristående, säger Carl Talling.

 

Under året planerar iBoxen att sätta upp ett par tusen boxar i Stockholm, och bland Wallfasts fastigheter finns de än så länge på Gärdet och Södermalm. Faller det väl ut kan boxarna definitivt dyka upp på fler adresser framöver.

– Vi ser det som en del av vårt hållbarhets- och digitaliseringsarbete. Det känns väldigt kul att bidra till den här utvecklingen, säger Carl Talling.