Den kalla årstiden

Hur gör man för att hålla värmen vintertid? Varma kläder, någon att krama − det finns såklart många bra sätt! Vi kan komma med tips för din lägenhet:


TIPS 1: HA FRITT FRAMFÖR ELEMENTEN
Om du ställer en soffa framför ett element hindrar den värmen från att spridas i rummet. Försök att ha så fritt som möjligt framför elementen så får värmen fritt flöde i lägenheten.


TIPS 2: HÄNG INTE GARDINER ÖVER ELEMENTVREDET
Elementvredet är det som känner av temperaturen i luften och reglerar värmen. Om det hänger en gardin för, så blir det mycket varmare runt själva vredet än i resten av rummet och värmen stängs av. Se hur det ser ut runt dina element.


TIPS 3: MÄT VÄRMEN!
Om du känner att värmen i din lägenhet inte känns tillräcklig, mät temperaturen och meddela din fastighetsförvaltare. Men det är viktigt att du mäter på rätt sätt:
Termometern ska ligga mitt i rummet, en meter över golvet, i den så kallade vistelsezonen. En termometer på fönsterbrädan visar inte rätt temperatur i vistelsezonen och kan ge fel resultat. Låt termometern ligga där i någon vecka och meddela oss sedan en snittemperatur. Efter det tar våra förvaltare över och gör vad de kan för att värmen ska nå 20 grader.