Dags för fiber

Under våren har installationen av fiber påbörjats i Wallfasts fastigheter. Arbetet pågår under hela året och kommer att ge dig som hyresgäst tillgång till snabbare internet och ett utbud av tjänster, både för bredband och för tv.

 

Det är roligt att vi kan ge våra hyresgäster den här valfriheten. Det är en infrastruktur med stor flexibilitet som är byggd för framtiden", säger Carl Talling, Wallfast. Med det nya fibernätet får du tillgång till tjänsteportalen Zmarket, en digital marknadsplats som erbjuder en uppsjö av prisvärda digitala kommunikationstjänster.

På Zmarket kan du välja mellan marknadens bästa bredbandstjänster och att jämföra tv-leverantörer och deras utbud och erbjudanden. Är du osäker på vad som passar dig kan du få gratis och opartisk rådgivning. Det inledande installationsarbetet består av att fibernätet dras från källaren, upp genom trapphuset och fram till alla lägenheters ytterdörrar. Nästa steg är att ansluta alla lägenheter, men då det kräver tillgång till varje enskild bostad har det arbetet flyttats fram på grund av coronaviruset och risken för smittspridning. 

Netel AB heter entreprenören som utför det arbetet. När situationen åter bedöms vara säker och det är dags för din lägenhet får du en avisering i brevlådan.

Fibern dras i normalfallet via lägenhetens hall och därifrån vidare till vardagsrummet. I hallen skarvas fibern i en liten vit dosa som placeras högt på väggen. Till vardagsrummet dras fibern i en list som i möjligaste mån dras i vinkeln mellan tak och vägg samt längs med dörrlist och golvlist. I vardagsrummet, intill nuvarande tv-uttag, kopplas fibern in i den så kallade mediaomvandlaren. Till denna omvandlare ansluts sedan router och tv-box om du väljer att köpa tjänster genom fibernätet.

 

 

Helt digitalt tv-utbud

  • Den 8 september 2020 blir Com Hems tv-sändning i fastigheterna helt digital. Den analoga sändningen upphör därmed, något som Com Hem fram till nu valt att fortsätta med trots att de analoga sändningarna i Sverige upphörde redan år 2008.

  • Under augusti kommer en rullande informationstext visas i de analoga kanalerna i tv-rutan. Om du ser den texten vet du att du tittar på en analog kanal. Ser du ingen sådan text tittar du redan på de digitala kanalerna och behöver inte göra något alls. För att titta på digitala kanaler behöver du en tv som kan ta emot digitala signaler, vilket de allra flesta tv-apparater kan i dag.

 

Mer information och enkla tips om hur du ändrar till digital-tv finns på www.comhem.se/digitalisering.