Fiber i lägenheter och lokaler

Din lägenhet är utrustad med ett öppet fibernät

Som hyresgäst hos Wallfast har du fått, eller kommer du strax att få, ett öppet fibernät installerat i din lägenhet. Fibernätet ersätter det tidigare kabelTV-nätet. Fiber är ett av de snabbaste och driftsäkraste näten som finns. Vi har dessutom installerat fibern hela vägen in till ditt vardagsrum, vilket innebär att förutsättningarna för hög prestanda och driftsäkerhet är optimala. Ett öppet fibernät innebär att du som hyresgäst kan välja mellan olika tjänsteleverantörer, för att köpa TV, bredband eller IP-telefoni.

FRÅGOR OCH SVAR 

Vad händer med kabelTV-nätet nu när fibern är installerad?

Fram till den 30 juni 2021 kommer kabelTV-nätet att fungera som vanligt. Men den 30 juni 2021 kommer kabelTV-nätet att sluta användas och fibernätet användas istället.

Nu har installatören varit här. Vad betyder det att jag fått ett öppet fibernät installerat?

Det nya fibernätet kommer att ersätta kabelTV-nätet och i förlängningen troligtvis även telenätet. Fibernätet blir därmed, ensamt, det nät som kommer att möjliggöra leverans av bredband, TV och IP-telefoni till lägenheten. Att fibernätet är öppet innebär att det finns flera olika tjänsteleverantörer att välja mellan, istället för som tidigare när det endast fanns en leverantör.

Hur köper jag tjänster i fibernätet?

Via webbportalen www.wallfast.zmarket.se kan du som hyresgäst se vilka leverantörer och tjänster som finns, och där kan du även genomföra din beställning.
Support: Det öppna fibernätet via Zmarket: Vid frågor och hjälp om beställning besöker du i första hand wallfast.zmarket.se. Det går också bra att ringa Bredbandsrådgivaren på telefon 010-130 79 79, vardagar mellan kl 8-19 och på helger mellan kl 11-16.

Måste jag köpa bredband, eller finns det något gratis?

I fibernätet finns det möjlighet för dig som hyresgäst att nyttja en gratis bredbandstjänst, med hastigheten 0,5 Mbit/s. Det är en långsam hastighet, men gör det möjligt för den som vill att läsa nyheter, mm via internet. Flera av tjänsteleverantörerna erbjuder tjänsten och för att teckna ett abonnemang går man tillväga på samma sätt som beskrivs ovan.

Jag är kund hos Com Hem idag. Hur påverkas jag?

Om du är kund hos Com Hem, alltså om du köper TV, bredband eller IP-telefoni från Com Hem, behöver du inte göra något. Com Hem är en av de tjänsteleverantörer som finns i det öppna fibernätet. Du som har ett abonnemang hos Com Hem kommer ha kvar dina tjänster, men du kommer att flyttas över till fibernätet istället. Com Hem kontaktar själva sina kunder med information om när och hur detta går till.
Support: Är du kund hos Com Hem: Vid frågor kontaktar du Com Hem på telefon 90 222, vardagar mellan kl 8-21 och på helger mellan kl 9-18.

Kommer jag inte kunna se på TV?

Som hyresgäst kan du se ett antal TV-kanaler som ingår i ditt boende (kollektiv TV). Idag är det Com Hem som sänder dessa TV-kanaler i kabel-TV-nätet. Den 30 juni 2021 upphör Wallfasts avtal med Com Hem och därmed tas kabel-TV-nätet ur bruk. Då upphör även sändningen av de kollektiva TV-kanalerna i det nätet. För dig som hyresgäst hos Wallfast finns det kollektiva TV-kanaler som sänds genom fibernätet. Du kan fortsätta att se ett antal TV-kanaler, utan att behöva teckna något TV-abonnemang. För att få tillgång till dessa kanaler behöver du en gratis TV-box från Telia.

Vilka är de kollektiva TV-kanalerna som sänds via fibernätet?

Hur beställer jag TV-box från Telia?

TV-boxen beställs enkelt via www.telia.se/aktivera. Det går även bra att beställa via telefon.
Beställ redan idag!
Support: Vid frågor kontaktar du Telias kollektiv-TV kundtjänst på telefon 020-20 20 70, vardagar mellan kl 8-19 och på lördagar mellan kl 10-18.

-------------------------------------------------------------------------------------

Här är några foldrar med information som kan vara till hjälp:

- Inkopplingsguide för ditt fibernät (PDF)

- Telia Start (PDF)

- Koppla in Telia TV-box (PDF)

- Z-market, ett magasin från Zitius (PDF)

- Öppet fibernät hemma hos dig (PDF)

 

Och här är adressen till portalen där ni beställer tjänster:

https://wallfast.zmarket.se/

 

Installation av fibernätet pågår fortfarande i vissa fastigheter. Se tidigare information:

*****

18 augusti 2020 


Nu påbörjas den sista delen av installationav ett nytt öppet fibernät i ditt hus. Denna del handlar om att installera inne i samtliga lägenheter och berörda lokaler. Arbetet beräknas pågå till årsskiftet, med start på Södermalm och sedan vidare till Vasastan och Östermalm. 

Med tanke på den gällande situationen med Corona/Covid-19 och risken för smittspridning kommer vår entreprenör Netel AB att vidta yttersta försiktighet och följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.


Installationsarbetet kommer att utföras inne i respektive lägenhet och lokal, samt i trapphuset. En del av arbetet kommer vara störande, t.ex. borrande. Arbetstiderna för installationen är mellan 08:00-17:00.

Det är mycket viktigt att vi får tillträde till samtliga lägenheter för denna installation. Vår entreprenör Netel AB kommer att avisera respektive lägenhet och lokal separat om när tillträde behövs.

Fibern dras i normalfallet via lägenhetens hall och vidare till vardagsrummet. I hallen skarvas fibern i en liten vit dosa och går sedan vidare i en list som oftast dras i hörnet mellan tak och vägg samt längs med dörrlist och golvlist. I vardagsrummet, intill nuvarande TV-uttag, kopplas fibern in i en mediaomvandlare.

Kontakta oss på info@wallfast.com om du har ytterligare frågor om installationen.

******


Med start 2020, kommer alla Wallfasts lägenheter att utrustas med öppet fibernät.

Det innebär att du som hyresgäst kan välja att köpa bredband, TV, telefoni och andra tjänster från flera olika leverantörer.

Utbyggnaden sker successivt i alla Wallfasts 1 500 lägenheter och separat avisering sker i god tid innan för respektive lägenhet. Det är därför viktigt att du är uppmärksam på information om när vi behöver tillträde till just din lägenhet. Det är mycket viktigt att tillträde och installation kan genomföras i samtliga lägenheter.

Den entreprenör som för vår räkning utför installationen samt aviserar tillträde till respektive lägenhet heter Netel AB.

 

Fördelar för dig

En av de stora fördelarna med att vara ansluten till det nya fibernätet är tillgången till tjänsteportalen Zmarket. Enklast kan det beskrivas som en digital marknadsplats som erbjuder en uppsjö av prisvärda digitala kommunikationstjänster. Här kan du exempelvis välja bland marknadens bästa bredbandstjänster samt få erbjudanden och möjlighet att jämföra TV-leverantörer. Du kan också få gratis och neutral rådgivning om du är osäker på vad som passar just dig.

 

Tekniskt genomförande

Fibernätet kommer att dras från källaren, upp i trapphuset och sedan in i respektive lägenhet. Fibern kommer i normalfallet att dras via lägenhetens hall och därifrån vidare till vardagsrummet. I hallen skarvas fibern i en liten vit dosa som placeras högt på väggen. Till vardagsrummet dras fibern i en list som i möjligaste mån dras i hörnet mellan tak och vägg samt längs med dörrlist och golvlist. I vardagsrummet, intill nuvarande TV-uttag, kopplas fibern in i den s.k. mediaomvandlaren. Till denna omvandlare ansluts sedan router och TV-box om man väljer att köpa tjänster genom fibernätet.

 

Hur påverkar det mig som hyresgäst?

Du behöver släppa in installatören när du får en avisering från Netel. Normalt sett blir installationen klar samma dag. Efter installationen kommer fibern och tjänsterna att aktiveras så fort som möjligt. De tjänster som idag levereras av Comhem genom lägenhetens kabelTV-nät kommer tills vidare att fortsätta fungera precis som tidigare.

Är du redan nu nyfiken på hur Zmarket ser ut, kolla då in:

www.zmarket.se

Så här ser mediaomvandlaren ut som kommer att placeras bredvid TV-uttaget i vardagsrummet (ca 22 x 14 cm):

Mediaomvandlare för fiber i Wallfasts lägenheter